Găsește acum instructorul tău de MT

Maharishi Mahesh Yogi

Maharishi Mahesh Yogi este recunoscut ca fiind fondatorul Meditației Transcendentale, și a făcut tehnica disponibilă astăzi în lume.
Fiind inspirat de către dascălul său, Maharishi a început prezentarea și predarea acestei tehnici în 1957. A format instructori în aproape toate țările, ceea ce a dus la crearea unor organizații educaționale non-profit cu scopul predării Meditației Transcendentale pretutindeni.

Ce este Meditația Transcendentală?

Maharishi: Meditația Transcendentală este un program simplu și natural pentru minte, un marș spontan și lipsit de efort al minții către propria ei esență nelimitată. Prin Meditația Transcendentală, mintea își dezvoltă potențialul de conștiență nelimitată, conștiență transcendentală, Conștiința Unității - un câmp viu al întregului potențial, în care fiecare posibilitate este disponibilă în mod natural minții conștiente. Mintea conștientă realizează propriul său nivel nelimitat, esența ei nelimitată, potențialul său infinit. Meditația Transcendentală oferă o cale pentru mintea conștientă să înțeleagă întreaga gamă a existenței sale - activă și liniștită, punct și infinit. Nu este un set de credințe, o filosofie, un stil de viață sau o religie. Este o experiență, o tehnică mentală care se practică în fiecare zi 15 sau 20 de minute.

Care sunt beneficiile tehnicii Meditației Transcendentale?

Maharishi: Studiile științifice realizate cu oameni care practică Meditația Transcendentală sugerează că ea tinde să producă o normalizare în toate zonele vieții. Reduce stresul, îmbunătățește starea de sănătate, îmbunătățește funcționarea mentală, dezvoltă relațiile personale, crește productivitatea și satisfacția la locul de muncă.

De ce e nevoie să fie predată, dacă este atât de naturală?

Maharishi: Prin intermediul instruirii, mintea, în starea sa activă, învață să experimenteze stările sale mai puțin active, să experimenteze stările sale active minimizate într-un mod progresiv, în cele din urmă să cunoască starea transcendentală a conștiinței. Dar, în acest proces de învățare, trebuie să reținem că mintea a fost lăsată să hoinărească mult timp în domeniul cunoașterii sau al puterii sau în căutarea fericirii, iar acum trebuie învățată să se cunoască din nou pe sine. Din acest motiv instruirea este necesară.

Ce este iluminarea?

Maharishi: Iluminarea este starea normală, naturală de sănătate a corpului și a minții. Ea rezultă din dezvoltarea completă a conștiinței și depinde de funcționarea perfectă și armonioasă a fiecărei părți a corpului și a sistemului nervos. În momentul în care o persoană își folosește întreg potențialul mental și fizic în acest fel, fiecare gând și fiecare acțiune sunt în mod spontan corecte și susțin viața. Aceasta este viața fără suferință, viața trăită în întreg statutul și importanța sa. Scopul tehnicii Meditației Transcendentale este starea de iluminare. Aceasta înseamnă că experimentăm acel calm interior, acea stare liniștită de stimulare minimă, chiar și atunci când suntem implicați într-o activitate dinamică.

Stabilirea vieții în acord cu Legea Naturală

Maharishi a lucrat cu cercetători și profesori universitari pentru a integra această înțelepciune a dezvoltării umane, care este dincolo de timp, cu știința modernă. Beneficiile practice ale Meditației Transcendentale sunt universale, oameni din orice cultură sau având orice stil de viață se pot bucura de ele pentru a susține dezvoltarea, fericirea și pacea tuturor.

Fă primul pas acum

Vino la o sesiune informativă

Primul pas este să participi la o Sesiune Informativă.
Sesiunea are loc cu un instructor acreditat de meditație transcendentală și, în general, durează aproximativ o oră. Vei afla:

  • De ce MT este atât de eficientă împotriva stresului și anxietății
  • De ce MT poate fi practicată de către oricine
  • Ce beneficii poți aștepta în mod realist
  • Cum funcționează - procesul de transcendere
  • Cum MT diferă de alte tipuri de meditații
  • Ce se întâmplă în timpul MT

După sesiunea informativă poți beneficia de o discuție personală cu un instructor de MT acreditat.

Sesiunea Informativă este o condiție prealabilă aplicării la un curs de instruire în MT, însă nu obligă învățarea tehnicii. Chiar dacă este vorba despre o simplă curiozitate, te invităm cu drag la o sesiune. Vino cu un prieten!

Or contact us for an appointment