Transcenderea este fundamentul Iluminarii

In mod normal, pe tot parcursul zilei, noi experimentam nivelul de zi cu zi activ, ocupat de gandire. Cand practicam meditatia transcedentala experimentam o stare în care mintea este complet linistita, dar treaza.

A transcende înseamna "a merge dincolo", iar aceasta este starea transcendentala: mintea a trecut dincolo de orice activitate. Aceasta este experienta Sinelui interior, care este pace perfecta.
Transcenderea este o experieta naturala si universala, cunoscuta în toate culturile, cu toate acestea, acesta se produce rar si, de obicei, din întâmplare. Meditatia Transcendentala ofera o metoda sistematica de a transcende pe care oricine o poate practica.
Fara aceasta experienta de a transcende, noi avem acces numai la faza în continua schimbare a vietii. Ganduri, emotii, planuri, memorii - totul este în continua schimbare. Nu e de mirare daca ne-am putea simti din ce în ce mai separati si izolati de calitatea ne-schimbatoare, interioara a vietii - Sinele.
Oamenii de multe ori consemneaza ca atunci cand invata Meditatia Transcendentala, se simt mai conectati, mult mai uniti cu ei însisi, mai împliniti si mai fericiti.

Maharishi Mahesh Yogi

Iluminarea

"Iluminarea este starea normala, naturala de sanatate pentru corp si minte. Rezulta din dezvoltarea deplina a constiintei si depinde de functionarea perfecta si armonioasa a fiecarei parti a corpului si a sistemului nervos. Cand cineva utilizeaza īntregul potential al mintii si corpului in acest fel, fiecare gand si actiune este spontan corecta si sustine viata. Aceasta este viata lipsita de suferinta, viata traita īn deplina ei statura si semnificatie."

Maharishi

Dorinta de a te cunoaste pe tine insuti

Dorinta de a te cunoaste pe tine si a întelege conexiunea ta cu universul este naturala. Timp de secole, a inspirat sfinti si întelepti pentru a porni în cautarea iluminarii. Multi dintre cei care se intereseaza de Meditatia Transcedentala, sunt în cautarea beneficiilor de zi cu zi, simple, practice, pe care le aduce practica.
Cu toate acestea, exista, de asemenea, si cei care doresc sa învete tehnica meditatiei transcedentale, din motive care sunt dificil de pus în cuvinte, pentru auto-cunoastere, constiinta de sine, pace interioara, dezvoltare spirituala si iluminare. Toate acestea sunt motive la fel de valabile pentru învatare, si sunt, într-un sens, exact ceea ce ofera tehnica meditatiei transcendentale.
Meditatia Transcendentala ofera acces la linistea profunda a sinelui, care se afla adanc în interiorul fiecaruia. Cu practica regulata, linistea si fericirea acestei experiente interioare este natural integrata în viata de zi cu zi astfel incat sa conduca la o viata iluminata cu o inima, minte si suflet pe deplin dezvoltate.

Fă primul pas

Găsește cel mai apropiat centru și profesori de MT

Caută acum

Tel: + 373 69234525

Lynette Jones

Lynnette Jones
Profesor asistent pentru deficiente de vedere

"Cand mama mea a murit, am fost în cautarea a ceva în viata mea si atunci chiar nu stiam unde sa ma uit. Din întâmplare, o prietena a organizat o discutie introductiva despre Meditatia Transcendentala la ea acasa, asa ca am reusit sa-l conving pe sotul meu sa participe si nu am mai privit inapoi din acea zi. Descoperirea meditatii transcendentale a schimbat vietile noastre în bine, atat spiritual cat si material. Am gasit echilibrul, recunostinta si pace în vietile noastre si acest lucru pare sa se reflecte atât în viata noastra personala cat si in cea profesionala. Imi doresc ca mai multi oameni sa realizeze beneficiile minunate ale practicii meditatiei transcedentale."